MENÜ


               

Sziasztok!

It megtalálhatok mindent az Alkonyat és a Vámpírnaplók sztárairol!!:)

 

Alkonyat

edward-cullen-photo.pngRobert Pattinson:Robert Thomas Pattinson 1986. május 13-án született Londonban, Angliában. Angol színész, modell és zenész.
Édesanyja, Claire egy modellügynökségnél dolgozik, míg édesapja, Richard autókat importál és ad elaz USA-ból.
Rob a Tower House School-t és a Harrodian School-t végezte el, majd egy amatõr színházi csoportba állt be, a Barnes Theatre Company-be. Néhány szerep után szerepelhetett a Tess of the DUrbervilles címû tv-sorozatban is, majd ez után nagyobb szerepekhez is szerett volna hozzájutni.
Ekkor igazából csak színész szeretett volna lenni, ám modellként is sikeres pálya állt elõtte. 12 évesen kezdett modellkedni, de csak pár év múlva gondolta komolyan, addig nem igazán foglalkozott vele. ,, Amikor elkezdtem modellkedni, egészen magas voltam, és úgy néztem ki, mint egy lány, és ezért akkoriban rengeteg munkát kaptam. Aztán elkezdetem egyre jobban úgy kinézni, mint egy férfi, és már nem igazán kerestek. Azt hiszem, ez egy szerencsétlen rész a modellkarrieremben.” Ennek ellenére szerepelt a Hackett 2007. õszi kampányában.

KARRIERJE:
Mint színész, az igazi áttörést Edward Cullen karaktere hozta meg számára a 2008-ban bemutatott Twilight (Alkonyat) címû filmben. A film Stephenie Meyer azonos címû bestseller könyvének filmes adaptációja, melynek van még további három része, amiket szintén megfilmesítenek: a New Moon (Újhold), melyben Edward körül forog majd minden, de mégsem szerepel végig benne, az Eclipse (Napfogyatkozás), és a Breaking Dawn (Hajnalhasadás) melyekben fõszerepet játszik.További projektjei a Little Ashes, melyben a híres spanyol festõ, Salvador Dalí bõrébe bújik, a How To Be címû brit komédia, és egy rövidfilm, a The Summer House, valamint 2010-ben David Pugh színházi rendezõ által rendezett darabban is szerepelni fog, melyet a 81. Academy Awards-on jelentett be 2009. február 22-én.
Továbbá 2010-ben láthatjuk majd a Remember Me címû filmben Emilie de Ravin oldalán mint Tyler, szintén 2010-ben ismét Edward Cullen-ként borzolja majd a kedélyeket: jön a The Twilight Saga: Eclipse (Napfogyatkozás), majd miután a mozizók felocsúdtak a vámpír kísértésébõl megnézhetik Phineas-ként az Unbound Captives címû produkcióban.

Robert nem csak mint színész, hanem mint zenész is tehetséges: gitáron és zongorán is játszik, valamint saját zenéit komponálja. Hallhatjuk a Twilight soundtrack-on két dalban is, a Never Think-ben, amit Sam Bradley-vel írt, és a Let Me Sign címû dalban is, melyet Marcus Foster-rel és Bobby Long-gal írt. Amikor a dalokat megmutatta Catherine Hardwicke rendezõnõnek, rögtön megtetszettek neki, és elmondása szerint beleillettek a filmbe. A Never Think címû dalt például akkor hallhatjuk, amikor Bellával a támadás után egy étteremben ülnek, és Edward bevallja a lánynak, hogy képes az emberek gondolataiban olvasni, kivéve az övében.
Továbbá a How To Be címû film soundtrackjén is található három szám, melyet Robert és Joe Hastings írt közösen. Robert elmondása szerint sohasem csinált professzionálisan filmzeneírást és ezekhez hasonlót, csupán pubokba lépett fel. Majd amikor profi zenész karrierjérõl kérdezték, szerényen csak annyit mondott, hogy a zenélés a b-terve, ha a színészkedés megbukna.

Filmográfia2012: Cosmopolis - Eric Packer
2012: Hajnalhasadás 2. rész (Breaking Dawn Part 2) - Edward Cullen
2011: Hajnalhasadás 1. rész (Breaking Dawn Part 1) - Edward Cullen
2011: Bel Ami - Georges Duroy
2011: Vizet az elefántnak (Water for Elephants) - Jacob
2010: Napfogyatkozás (Eclipse) - Edward Cullen
2010: Emlékezz rám (Remember Me) - Tyler Hawkins
2009: Újhold (New Moon) - Edward Cullen
2008: Alkonyat (Twilight) - Edward Cullen
2008: Little Ashes - Salvador Dalí
2008: How to Be - Art
2008: The Summer House - Richard
2007: Harry Potter és a Fõnix rendje (Harry Potter and the Order of the Phoenix) - Cedric Diggory
2007: The Bad Mothers Handbook - Daniel Gale
2006: The Haunted Airman - Toby Jugg
2005: Harry Potter és a tûz serlege (Harry Potter and the Goblet of Fire) - Cedric Diggory
2004: A gyûrû átka (Ring of the Nibelungs) - Giselher
2004: Hiúság vására (Vanity Fair) - Older Rawdy Crawley

 

kristen_stewart53_jpg.jpgKristen Stewart:1990 Április 9-én született, bátyjával Cameron-al és szüleivel Los Angelesben élnek.
Édesapja tv-s producerként dolgozik a Fox tv csatornánál.
Április 9-én ünnepli a születésnapját Dennis Quaid is akivel együtt szerepelt a Cold Creek Manor c. filmben 2003-ban.
Los Angelesben született, de kiskorában Coloradoban éltek és csak késöbb költöztek vissza Los Angelesbe.
Az ismertséget a Pánikszoba c. film hozta meg neki, melyben Jodie Foster lányát játszotta - ezt a szerepet Hayden Panettiere is szerette volna megkapni, de Kristen lett a befutó.
Hetedik osztályos koráig iskolába járt, késõbb már levelezõtagozaton folytatta tanulmányait. Ausztráliába akart menni hogy a Sydney Universityre járjon. Kristen színjátszáskarriere nyolc évesen kezdõdött, miután egy ügynök látta õt az általános iskolája karácsonyi elõadásában. 2008-ban egy megbeszélésen a Vanity Fairrel, ismerkedett meg Michael Angarano színésszel. Jelenleg õ a barátja. Twilight forgatása alatt közeli barátságot kötött Robert Pattinson-nal és Nikki Reed-el..
Tehetségét mi sem bízonyítja jobban, hogy 3 egymást követõ évben is jelölték a Young Artist Awards-ra - 2003-ban a Pánikszoba, 2004-ben a Jéghideg otthon és 2005-ben az Undertown c. filmekben nyújtott alakításáért.

Filográfia:

Lopez Tonight (TV sorozat) (2010)
– Episode #1.103 c. epizód

The Twilight Saga: Eclipse - Alkonyat: Napfogyatkozás (2010) .... Bella Swan

Welcome to the Rileys (2010) .... Mallory

The Runaways - Rocker csajok (2010) .... Joean Jett

The Twilight Saga: New Moon - Alkonyat: Új hold (2009) .... Bella Swan

Adventureland - Kalandpark (2009) .... Em Lewin

Twilight - Alkonyat (2008) .... Bella Swan

Jumper - Hipervándor (2008) .... Sophie

What Just Happened - Minden azzal kezdődött ... (2008) .... Zoe

The Yellow Handkerchief (2008) .... Martine

Cutlass (2007) .... Young Robin

Into the Wild - Út a vadonba (2007) .... Tracy

The Cake Eaters (2007) .... Georgia

The Messengers - Hírnök (2007) .... Jess Solomon

In the Land of Women - Nõk hálójában (2006) .... Lucy Hardwicke

Zathura: A Space Adventure - Zathura: Az ûrfogócska (2005) .... Lisa

Fierce People - Kegyetlen faj (2005) .... Maya

Undertow - Áramlat (2004) .... Lila

Catch That Kid - Kapd el a kölyköt (2004) .... Maddy

Speak (2004) (TV) .... Melinda Sordino

Cold Creek Manor - Jéghideg otthon (2003) .... Kristen Tilson

Panic Room - Pánikszoba (2002) .... Sarah Altman

The Safety of Objects - Birtokviszony (2001) .... Sam Jennings

The Thirteenth Year (1999) (TV) .... Girl waiting to get a drink

 

taylor-lautner.jpgTaylor Lautner:Taylor Daniel Lautner 1992. február 11-én Grand Rapidsben, Michigan államban született. Édesanyját Deborah-nak, édesapját Dan-nek hívják. Francia, skót, német sõt még õslakós amerikai (fõleg: Odawa és Potawatomi) felmenõi is vannak.A karrierje 2001-ben indult el, amikor mellékszerepben tûnt fel A nindzsa árnyéka c. filmben. Ezután feltûnt pár rész erejéig a Summerland, The Bernie Mac Show, és My Wife and Kids c. sorozatokban. Több televizíós mûsorban és mozi filmben is voltak kisebb szerepei, beleértve The Nick & Jessica Variety Hour is. A televizíózás mellett sikeres lett, mint szinkronszínész. Elfogadott egy visszatérõ szerepet a Danny Phantom c. animációs sorozatban mint Youngblood, de vannak szerepei a]Whats New, Scooby-Doo?-ban és Hes a Bully, Charlie Brown-ban is. A nagy áttörést számára 2005-ben, tizenhárom évesen, az volt amikor elnyerte a Cápasrác szerepét Robert Rodriguez filmjében a Cápasrác és Lávalány kalandjai 3-D- ben. Három hónapot töltöttek a helyszínen, Austin-ban, Texasban. Hónapokon belül sikeresen felvételizett Eliot Murtaugh szerepére a Cheaper by the Dozen 2. (Tucatjával olcsóbb) c. filmbe, amiben többek között Hilary Duff-fal, és késõbbi jóbarátjával Alyson Stoner-rel szerepelt.
2008. októberében, Christian Slater fiat alakította egy televizíós sorozatban a My Own Worst Enemy-ben, amelyet 9 rész után elkaszáltak a készítõk.

Ugyanebben az évben Jacob Black szerepében jelent meg a The Twilight Saga: Twilight (Alkonyat) c. mozifilmben, amely Stephenie Meyer azonos címû bestseller regénye alapján készült.
A rendezõváltás miatt felmerült a hír, hogy a The Twilight Saga második részének megfilmesítésében, nem õ fogja alakítani Jacobot, mert nem volt megfelelõ a testalkata ehhez az epizódhoz. De végül is a hosszú edzések meghozták az eredményüket és megkapta a második részben, a New Moon-ban (Újhold) Jacob szerepét. A további két részben, az Eclipse-ben (Napfogyatkozás), és a Breaking Dawn-ban (Hajnalhasadás) is õ lesz Jacob Black, a vérfarkas megformálója. Továbbá a 2010-ben mozikba kerülõ Valentines Day-ben rá osztották Tyler Harrinton szerepét, ahol Taylor Swift szerelmét alakítja.

Filmográfia:

2010: Eclipse - Jacob Black
2010: Valentines Day
2009: Újhold (New Moon) - Jacob Black
2008: "My Own Worst Enemy" - Jack Spivey (9 epizód)
2008: Alkonyat (Twilight) - Jacob Black
2006: "Love, Inc." - Oliver (1 epizód)
2005: Tucatjával olcsóbb 2. (Cheaper By the Dozen 2) - Eliot Murtaugh
2005: "Danny Phantom" - Youngblood (3 epizód)
2005: "Duck Dodgers" - Reggie Wasserstein (2 epizód)
2005: Cápasrác és Lávalány kalandjai (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D) - Cápasrác
2005: "Whats New, Scooby-Doo?" - Dennis (2 epizód)
2004: "My Wife and Kids" - Tyrone (1 epizód)
2003-2004: "The Bernie Mac Show" - Aaron (2 epizód)
2004: "Summerland" - egy fiú a tengerparton (1 epizód)
2001: A nindzsa árnyéka (Shadow Fury) - Kismet gyerekként

 

Vámpírnaplók

 

stefan-brave-new-world.jpgPaul Wesley:KEZDETEK

Paul Thomas Wasilewski 1982. Július 23-án született New Brunswickben. Marlboroban nõtt fel, New Jerseyben. Szülei Agnieszka és Thomas Wasilewski, akik még Paul születése elõtt költöztek Lengyelországból Amerikába. Van egy húga, Julia. 16 éves koráig minden nyáron eltöltött egy kis idõt Lengelországban. Folyékonyan beszéli a lengyel nyelvet. Van egy nõvére, Monica, és két huga, Julia és Leah.
A Christian Brothers Akadémiára járt Lincroftba. Az iskolai tanulmányait a Marlboro Középiskolában kezdte. A gimi elsõ éveiben kapta meg elsõ szerepét a The Guiding Light címû sorozatban. Ekkor váltott iskolát, és átjelentkezett a Lakewood Prep Iskolába. 2000-ben végzett, majd jelentkezett a Rutgers Egyetemre, de a színészi karrierje miatt abba kellett hagynia.
KARRIER
2005-ben változtatta a nevét Paul Wesley-re. A névváltoztatásra a családjának a beleegyezését is kérte, mert úgy érezte, hogy a Wasilewski nevet a filmes szakmában túlságosan nehéz lesz megjegyezni.

Több sorozatszerepet kapott a The Guiding Light után. Szerepelt a Smallville, The O.C., 8 Simple Rules, Wolf Lake, Cane és az American Dreams sorozatban. 2009-ben szerepet kapott a 24 sorozatban. Õ játszotta Stephent. Szintén 2009-ben kapta meg a nagysikerû Vampire Diaries sorozat egyik fõszerepét. Õ alakítja Stefan Salvatore-t. Kevés filmszerepet kapott, fõként a televíziós színészként ismerte meg a világ.

2008-ban szerepelt Amber Tamblyn oldalán a The Russell Girl címû filmben. A Killer Movie-ban õ alakította Jake Tannert Kaley Couco oldalán. Ebben a filmben együtt játszott barátnõjével, Torrey DeVitto-val. 2009-ben õ játszotta a fõszerepet az Elsewhere címû thillerben. A 2010-ben bemutatott Beneath the Blue című drámában ő alakította a főszereplő Craig karakterét. 2012-re ígérik a The Baytown Disco című akció - vígjátékot, amelyben Eva Longoria, Billy Bob Thornton és Serinda Swan mellett láthatjuk.

Filmográfia:

2012 The Baytown Disco (filming)
Reese
2009-2011 Vámpírnaplók (TV series)
Stefan Salvatore
2010 Beneath the Blue
Craig Morrison
2009-2010 24 (TV series)
Stephen
2008-2009 Katonafeleségek (TV series)
PFC Logan Atwater
2009 Elsewhere
Billy
2008 Killer Movie
Jake Tanner
2008 Döglött akták (TV series)
Petey Murphy �8
2008 The Russell Girl (TV movie)
Evan Carroll
2007 Shark - Törvényszéki ragadozó (TV series)
Justin Bishop
2007 A cukorbáró (TV series)
Nick
2007 Fallen (TV mini-series)
Aaron Corbett

2006 Fallen (TV movie)
Aaron Corbett
2006 A békés harcos útja
Trevor
2006 Nyughatatlan Jordan (TV series)
Quentin Baker
2006 Lenexa, 1 Mile
Rick Lausier
2006 Mell-bedobás
Jackson Fargo
2000-2005 Különleges ügyosztály (TV series)
Danny Burrell / Luke Breslin

 

rf.pngNina Dobrev:

KEZDETEK
Nina Constantinova Dobreva 1989. Január 9-én született Sofiában, Bulgáriában. Kanadában nõtt fel. 2 éves volt, amikor Torontóba költözött a szüleivel. Édesanyja mûvész, édesapja pedig számítógépes szakember. Van egy bátyja. A J.B. Tyrrell Sr. Public Schoolba majd a Wexford Collegiate School for the Arts-ban tanult. Már kicsi korában jelentkezett nála, hogy tehetséges. Táncolt, gimnasztikázott, énekelt, színészkedett, és imádta a színházat. Beiratkozott a Dean Armstrong Színészképzõ iskolába, és itt több tehetségkutató felfigyelt rá.

KARRIER
Elõször modellkedett, majd reklámfilmekben, végül filmekben szerepelt. Sokszor sikerült elnyernie a rendezõk és producerek tetszését. Szerepelt a Fugitive Pieces, az Away from Her, és a Never Cry Werewolf címû filmekben. 2006-ban kapta meg Mia Jones szerepét a Degrassi: The Next Generation címû sorozatban. Az MTV American Mall címû filmjének õ volt a fõszereplõje. 2009-ben kapta meg a CW sorozatának, a Vampire Diariesnak a fõszerepét. Elena Gilbert karakterével pedig elindult a siker felé vezetõ úton. A készítők nagy feladatot állítottak Nina elé, hiszen el kell játszania a sorozatban a gonosz Katherine Pierce karakterét is, aki Elena teljes hasonmása. A sorozatért 2010-ben Young Hollywood díjat kapott "Making their Mark" kategóriában, illetve a szereplőgárdával megosztva is részesült egyben.

2011-ben Kellan Lutz mellett szerepel a The Killing Game című filmben, és szintén ebben az évben feltűnt a The Roommate című horrorban, illetve szinkronizált egy epizód erejéig a Family Guy című sorozatban.  A 2012-ben érkező The Perks of Being a Wallflower című drámában Logan Lerman és Emma Watson mellett játszik főszerepet.


MAGÁNÉLET
A Ryerson Egyetemen szociológiát tanult, de végül inkább a színészkedést választotta és 2008-ban otthagyta az iskolát. Szeret utazni, fõként Európa országaiban barangol szívesen. Szeret úszni, sziklát mászni, snowboardozni és lovagolni is. Fontos számára az arcápolás. Heti 3 - 4 alkalommal yógázik.  A legnagyobb szenvedélyének a munkáját, a színészetet tartja, mert úgy véli, hogy a megformált karakterek, segítik az embert abban, hogy megismerje önmagát.

A szerelmi életérõl nem sokat tudni. A hírek szerint 2010-ben a The Vampire Diaries forgatásán összejött a nála 11 évvel idõsebb szívtipróval, Ian Somerhalderrel. Kapcsolatukat sokáig titkolták a nyilvánosság elől

Filmográfia:

2012 The Perks of Being a Wallflower (filming)
Candace
2011 The Killing Game (post-production)
2009-2012 Vámpírnaplók (TV series)
Elena Gilbert / Katherine Pierce

2011 The Super Hero Squad Show (TV series)
Ellen
2011 Family Guy (TV series)
2011 A szobatárs
Maria2009 MadagaszKarácsony (TV short)
Cupid (voice)
2006-2009 Degrassi: The Next Generation (TV series)
Mia Jones
2009 Chloe - A kísértés iskolája
Anna
2009 Degrassi Goes Hollywood (TV movie)
Mia Jones
2009 Az utolsó órában (TV series)
Grace Dahl
2009 You Got That Light (short)
Girl
2008 Border - A határsáv (TV series)
Maia

 

1oprn9.jpgIan Somerhalder:Ian Joseph Somerhalder 1978. December 8-án látta meg a napvilágot, Covingtonban, Louisiana államban. Szülei, Edna és Robert Somerhalder. Apja építési vállalkozó volt. Van egy bátyja, Bob, aki profi biciklis, illetve egy huga, aki újságíró. Apai ágról, francia és angol, míg anyai ágról ír felmenõkkel rendelkezik. 13 éves volt, amikor szülei elváltak. Édesanyjával maradt, aki nagyon egészségesen nevelte. Gyermekkorában sokat úszott, horgászott és csónakázott. Katolikus iskolában tanult. Játszott az iskolai dráma csoportban. 10 éves volt, amikor édesanyja úgy gondolta, hogy fiát a modelkedés felé tereli. Azonnal alá is írt egy 3 éves szerzõdést a Ford Modelügynökséggel New Yorkban.
KARRIER

A modelkedés bejött Iannek. Több helyen keresték az arcát. Dolgozott NYC-ben, Párizsban, Milánban és Londonban is. Olyan cégek arca lehetett, mint a Calvin Klein, American Eagle Outfitters, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace vagy a Guess?. Az utóbbinak 2 éven át volt a reklámarca. Több ügynökséggel leszerzõdött, köztük a DNA Model Managementel és az ausztrál Priscillas Model Managementel is. A színészet ízébe 1998-ban kóstolt bele. A Celebrity filmben kis szerepet kapott, és a jelenetét ki is vágták. Több kissebb filmszerep követte egymást, majd az elsõ igazi nagy szerepet a The Rules Of Attraction / A Vonzás szabályai címû filmben kapta meg. Sok népszerû televíziós sorozatban vendégszerepelt. Játszott a Smallville, a CSI: Miami, a CSI és a Young Americans sorozatban is.

2004-ben kapta meg a sztárok közé a belépõt, amikor beválasztották a Lost / Eltûntek fõszereplõi közé. Õ alakította Boone Carlyle karakterét. A karaktere az elsõ évadban ugyan meghal, de Ian több alkalommal visszatér - emlékezések alkalmával. 2006-ban kapta meg a Pulse / Mezsgye címû horror remake fõszerepét, amiben Kristen Bell és Christina Millian voltak a partnerei. 2009-ben megkapta a The Tournament / A Bérgyilkosok Viadala címû filmben Miles Slade szerepét. 2009 Októberében írta alá a szerzõdést a Cradlewood címû filmre. A televíziós munkát sem hanyagolja, hiszen a 2009-es évben indult The Vampire Diaries sorozatban fõszerepet játszik, Paul Wesley és Nina Dobrev oldalán. 2010-ben jelent meg a How To Make Love to a Woman című filmje.

MAGÁNÉLET
Ian-t a The Rules of Attraction címû film után a közvélemény "melegnek" hitte. Ezek után döntött úgy, hogy soha többet nem alakít homoszexuális figurát egy filmben sem. Ian több színésznõvel kikezdett már. 2002-ben Kate Bosworth-al járt, majd 2003-ban Nicky Hiltonnal is eltöltöttek egy pár hetet. Maggie Grace-el, a Lost forgatásán ismerkedett meg 2005-ben, majd 2007-ben szakítottak. 2008-tól Megan Auldal jár, de a hírek szerint a The Vampire Diaries forgatásán közelebbi kapcsolatba került Nina Dobrev színésznővel. 2009-ben volt egy rövid kapcsolata Ashley Greene színésznővel is.

Aktív tagja a St. Tammany Környezetvédő szervezetnek. Az állatokat is védelmezi. Szülőföldjét nagy becsben tartja. 2010-ben - amikor Luisiana élővilágát az olaj miatt veszély fenyegette - azonnal hazautazott, és kampányolt, illetve segítséget kért a természet megmentéséhez. Aktívan részt vesz a társadalmi eseményeken. Megalapította az Ian Somerhalders Foundation-t,  amellyel az élővilág megmentését szeretné elősegíteni.

Filmográfia:

2009 - 2011 Vámpírnaplók (TV series)
Damon Salvatore
2010 How to Make Love to a Woman
Daniel Meltzer
2004-2010 Lost - Eltűntek (TV series)
Boone Carlyle
2009 Bérgyilkosok viadala
Miles Slade
2009 Fireball (TV movie)
Lee Cooper
2009/I Wake
Tyler
2008 Az elsüllyedt város kincse (TV movie)
Jack Kubiak
2008 The Lost Samaritan
William Archer
2007 Mondd, hogy szeretsz! (TV series)
Nick
2007 Marco Polo (TV movie)
Marco Polo

 

Szavazás

Ki a kedvenc Vámpírnaplók szereplőd?
Tyler
Jenna
Elena
Stefan
Damon
Klaus
Elijah
Bonnie
Jeremy
Caroline
Matt
Alaric
Asztali nézet